Om oss

cropped-logga3.pngGallina Ovum – ägg från jämtländska gårdar, är ett nätverk och samarbete mellan ett antal personer som vill hjälpas åt och stötta varandra vad gäller marknadsföring och försäljning av ägg från bland annat höns och ankor. Vi har genom åren samlat på oss erfarenheter när det gäller att ha och hålla höns och därför har vi börjat hålla kurser i ämnet, se aktuell flik. Kunskap är viktigt och för att hela tiden kunna utveckla oss själva har vi gjort en del studieresor, både kortare i närområdet men även längre studieresor. Hösten 2013 var vi en vecka i södra Sverige där vi var på olika höns- och fjäderfärelaterade gårdar/verksamheter och hösten 2014 var vi en vecka i England. Namnet Gallina Ovum har vi tagit av de latinska orden för höna (gallina) och ägg (ovum).

Gallina Ovum är sprunget ur Greenovate, ett projekt i Leader Storsjöbygden som ville hjälpa människor i detta område att på ett nyskapande sätt utveckla gröna näringar. Förutom Gallina Ovum fanns det tre nätverk till (biodling, hopphästavel och julgransodling). Nu är projektet avslutat men Gallina Ovum lever och frodas i allra högsta grad!

Mer om Greenovate finns att läsa här: http://www.leaderstorsjobygden.se

2 comments

  1. irene Jonsson skriver:

    Hör av er när det är dags iår med Hönskurs. Tänkte skaffa några höns , men behöver lite kött på benen innan. Hör av er snarast.Väntar spänt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *