2015-02-01 Storstädning i hönshuset

Redan februari alltså?

Idag var det dags för städning av hönshus hos mig i Mattmar.

För att få lite hjälp lyckades jag mutaIMAG4746 dottern med förhöjd veckopeng.

Ut med allt gammalt spån, ut med allt gammalt hö i redena och skrapa rent på alla bajsbrädor som jag har under sittpinnarna.

Hönsen vill gärna vara med överallt:

IMAG4755

 

Det är med stor tillfredsställelse man häller ut nytt, fräscht spån på golvet när man fått bort allt gammalt.

IMAG4760

Det kan vara praktiskt att kunna flytta på redena ifall någon höna får för sig att ruva. Gamla kattburar funkar finfint till såna flyttbara reden. Jag lägger tomma fodersäckar i botten så att det är enkelt att byta strö i redena om nåt ägg råkar gå sönder eller nån ouppfostrad höna bajsar i redet.

IMAG4761

 

Några av tupparna verkar inspektera mitt jobb. Hoppas att jag får godkänt 🙂

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *