Archive for Våra gårdar

2016-09-04 Räddningsuppdrag slutfört

Jag gick förbi hönshuset idag och hörde desperata kycklingpip. Förstod inte alls var de kom ifrån då jag såg den enda hönan med alla sina kycklingar lite längre bort. Jaha, nån som har ruvat i höet igen alltså.

Fick efter mycket om och men fram två små halvdöda stackare. Självklart låg de på ett väldigt undangömt ställe så vi fick lyfta bort en hel del höbuntar för att få tag i dem.

Det primära för små kycklingar är värme, in med dem innanför linnet och dra igen jackan alltså. Där fick de vara tills jag satt in en bur, fått upp värmelampans temperatur och allt.

Nu har det gått kanske två timmar och de har lärt sig äta och dricka, helt av sig själva.

2016-02-06 Allt är som vanligt

Livet på Gustav Ors lever som vanligt i februari. Mina höns tar alltid en ordentlig vila över den mörkaste vintern och lägger inte många ägg, men nu börjar de komma igång igen. Dock verkar jag ha en äggätare i flocken, men försvinnandereden löste i stort sett det problemet. Äggen rullar ner i ett fack och jag plockar hela och rena ägg där ur.

Hönsen gillar dock inte riktigt det här med snö, jag har nånstans läst att de inte ser vitt och vill således inte kliva ut i ”tomma intet”.

Men det blir ljusare och ljusare för varje dag som går och snart lär väl nån höna lägga sig för att ruva – alltid lika spännande!

 

20160128_200745[1]

2015-06-13 Dags att städa igen

image

Det vore ju snällt av dem att skotta upp spånet istället för sprätta ner det på marken…

2015-05-14 Full fart igen

Efter att ha sovit halva vintern (?) så är Gallina Ovum på gång igen. Det kläcks kycklingar, säljs ägg och så står vi på en hel del marknader.

Vill du veta var vi kommer att delta och när, så kan du numera gå in under rubriken ‘Kalender’ här ovanför i menyn – då kommer en lista på evenemang upp. Samma kalender finns i kolumnen till höger också, men bara som en översikt.

Apropå att vakna så hade vi möte igår hemma hos Annica i Bångåsen och så här ser vi ut när vi försöker vara allvarliga och ha möte…

2015-02-19 Får får lamm?

En del av oss har andra djur, förutom fjäderfäna.

Idag tittade denne lille skönhet fram bakom sin mamma ute i fårhuset, är han inte bedårande så säg? Han får vara med trots att han inte har fjädrar…

IMAG4839

2015-02-01 Avelssäsongen hos Bångåsens Lyckliga Höns

Äntligen har avelssäsongen påbörjats och det med en rivstart!

Har denna månaden sålt över 200 avelsägg och nu hoppas jag att alla mina kunder får många, många nya och vackra små kycklingar. Själv väntar jag på kläck av s/s randade stora wyandotter, DvKochin röd porslin samt några av mina egna appenzeller. Har också några ruvhönor som fått mina egna hedemoraägg. Har beställt fler s/s randade och även g/s randade wyandotteägg samt MES dvärg (bli silverbröstad, blå guldbröstad samt spättade. Vad ska ni kläcka fram i år?